درآمد صادراتی ماهیان زینتی ۲۸ برابر بازار داخل است


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : پنج شنبه 27 تير 1398
بازدید : 10
نویسنده : admin

 

ضمن اینکه به گفته فعالان این بازار، درآمد صادراتی ماهیان زینتی ۲۸ برابر درآمد بازار داخلی است، بنابراین می‌توان با برنامه‌ریزی صادراتی درآمد هنگفتی را نصیب کشور کرد. بسیاری از مردم جهان علاقه‌مندند با ورود بخشی از عجایب اقیانوس‌ها به خانه‌شان هزینه زیادی را صرف این سرگرمی دوست‌داشتنی کنند و همین موضوع موجب شده تا ارزش اقتصادی بازار ماهیان زینتی در جهان، سالانه چندین میلیارد دلار تخمین زده شود. کسب وکار کوچکی که علاوه بر ظرفیت اقتصادی قابل توجه، به‌عنوان یک مدل کسب‌وکار ارزان و پردرآمد می‌تواند مورد توجه واقع شود. در این‌باره محمدحسن الهی، کارشناس ماهیان زینتی سازمان شیلات ایران به صمت توضیح می‌دهد: ایران سالانه معادل ۲۰۰میلیون قطعه ماهی زینتی تولید می‌کند و سال گذشته نیز حدود ۱۱میلیون قطعه ماهی زینتی از کشورهای جنوب‌شرق آسیا مانند تایلند، مالزی و سنگاپور بزرگترین تولیدکنندگان ماهی‌های زینتی در جهان وارد کرده است. این گفته‌ها در حالی بیان می‌شوند که اگر شرایط تولید ماهیان زینتی در کشور فراهم شود ایران به سادگی می‌تواند به یک رقیب جدی برای تولیدکنندگان ماهیان زینتی تبدیل شود، چون ایران به دلیل نزدیکی به بازارهای هدف دسترسی ساده‌تری دارد و همین موضوع می‌تواند هزینه‌های حمل‌ونقل این محصول را کاهش دهد و مشتریان را به بازار ایران جذب کند. علاوه بر این، ایران ۸۰ گونه از ۱۵۰۰ گونه ماهیان زینتی جهان را به‌صورت بومی در اختیار دارد. الهی با اشاره به محدودیت ایران برای پرورش برخی گونه‌های زینتی تاکید می‌کند: در حال حاضر در زمینه برخی از انواع ماهیان ناچاربه واردات هستیم.


ارزآوری بالای ماهیان زینتی
اما بد نیست بدانید که قیمت خرید ماهیان زینتی در بازارهای امریکا و اروپا چندین برابر بازار داخلی است و همین عامل موجب می‌شود صادرات ماهیان زینتی ارزآوری قابل توجهی برای کشورمان داشته باشد. به‌عنوان نمونه یک قطعه ماهی آنجل ۴ اینچی در بازار ایران حدود ۱۵۰۰ تومان قیمت دارد، این درحالی است که در بازار اروپا همین محصول حداقل با نرخ ۱۲ یورو معامله می‌شود که با قیمت روز ۳۶۰۰ تومانی هر یورو به ۴۳هزار و ۲۰۰ تومان می‌رسد. با این حساب می‌توان گفت درآمد صادراتی یک قطعه ماهی زینتی حدود ۲۸ برابر درآمد آن در بازار داخلی است. رضا مرادی یکی از پرورش‌دهندگان ماهیان زینتی درباره بازار داخلی این محصول به صمت توضیح می‌دهد: اغلب ماهیان زینتی موجود در بازار ایران از کشورهایی مانند مالزی، تایلند و تایوان وارد می‌شود. وی با تاکید بر اینکه پرورش ماهیان زینتی یک مدل کسب‌وکار ارزان و به‌صرفه است، می‌گوید: حداقل ۴۵ متر فضا و ۳۰ آکواریوم می‌تواند شغلی پردرآمد برای کارجویان دست و پا کند. این کار نیازی به پرداخت هزینه‌های کارگری ندارد و از پرورش‌دهندگان تنها به اندازه ۳تا۴ ساعت در روز، زمان می‌گیرد. مرادی می‌گوید: حداکثر سرمایه مورد نیاز برای شروع این کار ۱۵تا ۲۰میلیون تومان است که پس از ۳ دوره یا ۶ ماه کار، بازگشت سرمایه به صورت کامل اتفاق می‌افتد حتی اگر شما یک پرورش‌دهنده مبتدی باشید. وی می‌گوید: در بدترین حالت ممکن حداکثر میزان تلفات ماهیان زینتی به نصف نمی‌رسد و این به آن معناست که حتی تولیدکنندگان مبتدی در بدترین حالت، قادرند سرمایه اولیه خود را به‌صورت سر به سر با هزینه‌ها به‌دست آورند. برای شروع، به یک فضای ۶۰ تا ۸۰متری نیاز دارید. جایی که بتوانید حدود ۴۰ آکواریوم با طول یک متر و ارتفاع ۴۰ سانتی‌متر را نگهداری کنید. به گفته مرادی، برای صرفه‌جویی در فضا می‌توانید با قفسه‌بندی محیط کار خود، آکواریوم‌ها را به صورت سه‌طبقه جاسازی کنید. تهیه آکواریوم و قفسه‌بندی، اصلی‌ترین مخارج شما برای احداث یک مرکز پرورش ماهیان زینتی است. برای کم کردن هزینه این کار، می‌توانید آکواریوم دست دوم تهیه کنید. سایر مخارج شما، شامل هزینه تجهیز آکواریوم‌ها، تهیه نوزاد ماهی و تهیه دارو و غذاست.


سرمایه‌ای با وام‌های کم بهره 
اما حداکثر سرمایه‌ای که برای آغاز این کار نیاز دارید، ۱۰ تا ۱۵میلیون تومان است که تهرانی‌ها می‌توانند این مبلغ را از طریق وام نیز تامین کنند. بنا به اعلام کوروش پرند معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بهمن سال گذشته، پرورش‌دهندگان ماهیان زینتی می‌توانند با معرفی‌نامه این وزارتخانه ۵ تا ۱۵میلیون تومان وام، از صندوق کارآفرینی امید (مهر امام رضا(ع) سابق) دریافت کنند. بازپرداخت این وام با سود ۴درصد و تنفس ۶ ماهه خواهد بود. دریافت تسهیلات ۵ تا ۱۵میلیون تومانی پرورش ماهیان زینتی مشروط به گذراندن دوره آموزشی وزارت کار است. این دوره آموزشی ۱۲۰ساعت است که ۴۴ ساعت آن به گذراندن مباحث تئوری و ۷۲ ساعت به پشت سر گذاشتن واحدهای عملی اختصاص دارد.

منبع:smtnews.



مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان efext و آدرس efext.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com